Norsk Rock

Forside Add meg Facebook Instagram

Konsertanmeldelse "Smash Into Pieces" på John Dee i Oslo 09.05.13

Smash Into Pieces

John Dee, Oslo

09.05.13

 

Uknuselig?

 

Smash Into Pieces spilte i Norge for første gang denne torsdagen i mai som support-band for «Avatar» og «Engel» på deres «Tour of the Dead»-turnè.

John Dee var langt ifra fullpakket denne dagen og de aller fleste var nok der for å se de to andre bandene.

 

Rockerne fra Ørebro

Bandet ga ut sitt debutalbum «Unbreakable» i begynnelsen av april, bare en måned før denne konserten. De er fem menn i 20-åra fra Ørebro i Sverige, som virkelig er musikalske og satser mye på musikken. De aller fleste sangene er skrevet av gitaristene Per Bergquist og Benjamin Jennebo. Bandet har spilt sammen i fem år, ga ut sin første singel i 2009 og nå altså, endelig, et album.

 

Nye fans

Mange som var tilstede hadde aldri hørt om SIP før, men stemningen var god og det kom endel folk tidlig for å få dem med seg. Det virket som mange av disse ble positivt overrasket og gruppa fikk nok en del «instant fans» denne kvelden.

Bandet startet konserten med «Heroes (as we are)» og allerede denne låta satte publikum igang. Flere kom opp mot scenekanten og det ble liv i lokalet.

Vokalisten, Chris Adam Hedman Sörbye, sammen med gitaristene og bassisten Viktor Vidlund, skapte en spesiell stemning. De var langt ifra statiske på scenen, men energiske, tok direkte kontakt med publikum og rocka skikkelig. Rett ved scenekanten føltes det innimellom som om de spilte kun for deg, noe jeg har opplevd veldig sjelden i mitt «konsert-liv». Trommisen, Isak Snow, hadde selvfølgelig ikke det samme samspillet med publikum, men i min mening utmerket han seg som en glimrende trommis, og det i en alder av bare 20 år.

 Enormt register, som dessverre forsvant litt

Chris Adam Hedman Sörbye har en enorm rekkevidde i stemmen. Alt fra lyse klare toner til metal growling gikk lett som bare det. Dessverre var ikke lyden den aller beste denne kvelden, og han forsvant litt inni alt det andre.
De kjørte på for fullt og spilte 7 låter, alle fra debutalbumet. Alt virket naturlig og proft, de brukte kun litt tid til å introdusere seg selv og å si noen få ord før neste låt var igang. De spilte to rimelig harde låter til, «Crash and Burn» og «Rockstar» før de tok det hele ned et par hakk med kveldens roligste låt «A Friend Like You». Der hørte vi stemmen til vokalisten mye bedre, og vi fikk virkelig følelsen av hvor stort register han faktisk har.

Etter «I want you to know» spilte de sin singel «Colder» som ble utgitt i oktober 2012. Her økte stemningen enda et par hakk og både bandet og publikum forbrente nok en god del kalorier...

De avsluttet med låta «Fading» og da var energien til å ta og føle på! Unbreakable? JA, så absolutt!

 

Takknemmelighet

Etter de var ferdig å spille kom de og sto i merch-standen sin selv. De pratet med folk, signerte album og plakater villig vekk og satte virkelig pris på fansen. Jordnære og veldig hyggelige menn! Dette tror jeg gjorde det lille ekstra for at folk gikk hjem med et nytt band i hjertet denne kvelden.

 

 

Stikkord:

Skriv en ny kommentar
Kristin (Norsk Rock)

Kristin (Norsk Rock)


Ei berte fra Oslo bosatt i Bærum som er over gjennomsnittet interessert i rock. \m/

hits